Dílo a projekty Řeckokatolické charity můžete podpořit na kontě

221 651 835/ 0300

Za všechny dary a jakoukoliv jinou pomoc
srdečně děkujeme

Poznámky ze zasedání rady české a slovenské charity.

Ve dnech 17. - 18. září 2015 se po několika letech konala rada ředitelů a prezidentů Charity ČR a Slovenskej katolíckej charity opět společně, tentokrát ve Spišské Kapitule. Našim hostitelem byl spišský biskup, Mons. Štefan Sečka, zázemím zas prostory tamního kněžského semináře. Setkání to bylo krátké, za to intenzivní, jak pracovně, duchovně i společensky. A tak kromě pracovních jednání, zbyla trocha času i na místní církevní a historické památky, společně u stolu Páně jsme se pak ráno sešli na mariánském poutním místě v nedaleké Levoči (foto).

TV NOE o pomoci rodinám s mentálně postiženými „dětmi“

Hlavním tématem dalšího dílu seriálu TV NOE „Charita ve středu“ byla pomoc rodinám s mentálně postiženými „dětmi“. Pořad si můžete prohlédnout v archivu TV Noe. Prezentovaným zařízením Charity, které  se tomuto problému věnuje, je Domov Daliborka Prostějov. Hosty pořadu byly: Bc. Soňa Matulová - vedoucí chráněného bydlení Charity Prostějov, Jana Drmolová – vedoucí pečovatelské služby Charity Prostějov a socioložka Mgr. Martina Langerová. Je-li pomoc potřebným poblíž Vašeho středu zájmu, určitě se na pořad podívejte.

Obrazem: Adventní koncert Diecézní a Městské charity České Budějovice

Naslouchali jste v pondělí 8. prosince 2014 krásné hudbě v podání studentů Konzervatoře Č. Budějovice, nebo jste se tentokrát nemohli z různých důvodů koncertu zúčastnit? Ať tak či tak, na konci tohoto článku se můžete podívat na obrázky z tohoto večera.

Polévka pro všechny

Polní kuchyně PK 26Řeckokatolická charita chce opět svým dílkem podpořit celosvětovou kampaň jedna rodina, jídlo pro všechny. Děkujeme pořadatelům Habrovky 2014, kde jsme si na toto vaření vydělali, všem dárcům i dobrovolníkům, kteří přijdou 23. listopadu pomoci. Díky také kolegům z ostatních neziskových organizací, za šíření našich pozvánek mezi uživateli svých sociálních služeb, lidmi bez domova.POZVÁNKA

Jak lze také podpořit charitu

Řeckokatolická charita s díky přijala pozvání pořadatelů hudebního a divadelního festivalu HABROVKA 2014 (habrovka.cz) a začátkem června její dobrovolníci vařili jídlo pro návštěvníky již dvanáctého ročníku této stále víc oblíbené kulturní a společenské události. Výtěžek z této akce je určen na vaření pro chudé a bezdomovce, zejména v zimních měsících.